Over mij


Ruby Coene

Al zo lang als ik me kan herinneren, ben ik bezig met het schrijven van verhalen. Als kind waren dit kleine verhaaltjes over vreemde werelden en rare wezentjes waar ik zelf de tekeningen bij maakte. Ik verzon toneelstukjes die ik samen met mijn broertje opvoerde en vond het heerlijk om zelf te bedenken hoe de verhalen die mijn moeder voorlas verder zouden gaan.

Nadat ik in 2015 en 2017 moeder werd van een zoon en een dochter, werd mijn interesse in kinder- en jeugdboeken weer aangewakkerd.

Eind 2017 besloot ik dat ik weer actief wilde gaan schrijven. Ik begon met een heel aantal verhalen, maar het duurde een tijdje voordat ik er ook daadwerkelijk een helemaal af maakte. Een hele overwinning voor iemand met honderden ideeën die snel op dingen uitgekeken is. 

Sahana en De Grote Race zijn mijn eerste twee volledige manuscripten en in 2020 heb ik voor beide verhalen de perfecte uitgever gevonden.  

Naast mijn werk als schrijfster heb ik mijn eigen praktijk als integratief therapeut waar ik kinderen en jongeren begeleid die niet zo lekker in hun vel zitten. Ook geef ik trainingen op middelbare scholen over o.a. motivatie en faalangst.

​Als ik niet aan het schrijven ben, besteed ik mijn tijd het liefst aan uitstapjes met mijn kinderen, lezen, reizen en spelletjes doen.