Blog


De Zussenmeren

30 juni, 2021

Als zesde zijn wij aan de beurt. Zelfverzekerd stappen we gearmd het podium op. Alle drie hebben we een zwart t-shirt aan en onze haren in een staart. De muziek gaat aan en het ritme bepaalt mijn passen. Het beetje spanning dat ik voelde vervliegt en ik denk niet eens meer aan de kinderen die naar me kijken. Ik heb het gevoel alsof ik zweef, alsof mijn voeten de houten planken van het podium niet meer raken.


Over het schrijven van De Grote Race

In 2015 ging ik voor het eerst naar Taiwan. Mijn broertje woont er al een aantal jaar en ook mijn ouders kwamen altijd razend enthousiast terug van hun bezoeken, dus ik was ontzettend benieuwd naar het land en de cultuur.

Op een van de dagen gingen we met een rammelend busje naar Wulai. Een dorpje in de bergen van Taiwan waar mensen heen gaan voor de warmwaterbronnen. In plaats van naar de bronnen gingen wij met een oud treintje, waar vroeger het hout mee vervoerd werd, verder de bergen in richting Yun-Hsien.


Over het schrijven van De Grote Race

Nadat ik in mei 2020 te horen kreeg dat De Grote Race uitgegeven zou worden, begon de zoektocht naar een geschikte illustrator.

Ik denk dat ik wel honderd websites bekeken heb, totdat mijn uitgever me een cover van Kristel Steenbergen liet zien. Ik was meteen verkocht. Kristel heeft een veelzijdige stijl die supergoed bij het boek past.

Gelukkig was Kristel ook meteen enthousiast. Samen hebben we besloten welke scènes nog beter zouden worden met een illustratie erbij.