De Zussenmeren

30 juni, 2021


Als zesde zijn wij aan de beurt. Zelfverzekerd stappen we gearmd het podium op. Alle drie hebben we een zwart t-shirt aan en onze haren in een staart. De muziek gaat aan en het ritme bepaalt mijn passen. Het beetje spanning dat ik voelde vervliegt en ik denk niet eens meer aan de kinderen die naar me kijken. Ik heb het gevoel alsof ik zweef, alsof mijn voeten de houten planken van het podium niet meer raken.

Pas als de muziek stopt, houd ik op met bewegen. Het applaus is oorverdovend en trots maken we een buiging.

‘Dank jullie wel,’ begint de juf, terwijl Sarah en Bien buigen en het podium aflopen.

Ik wil achter ze aan lopen, maar dan zie ik iets in de verte. Een glinstering op het water. Staat daar iemand? Ik knijp mijn ogen tot spleetjes. Ja, er staat een meisje. Ze moet op een steen in het beekje staan, want haar voeten verdwijnen een klein stukje in het water. Ze staat met haar rug naar me toe en haar rode jurk wappert in een wind die ik zelf niet voel. Dan draait ze zich om en kijkt me recht aan. Haar ogen zijn net zo zwart als haar haren. Ik kan niets anders doen dan terug staren.

Even lijkt ze naar me te glimlachen, maar dan verdwijnt ze. Alsof een onzichtbare kracht haar van de steen het diepe water in trekt. Ik moet haar helpen. Ik…

In het tweede deel van De Legendes van Li en Nao gaan Li en Nao op kamp met groep 8. Maar al snel gebeuren daar vreemde dingen. Zowel Li als Nao ziet iets of iemand in het water.

Dit is het begin van een nieuw en razend spannend avontuur waarin Li en Nao kennis maken met twee wel heel bijzondere zussen. De zussenmeren is een verhaal over familierelaties, over vechten voor waar je in gelooft en over hoe irritant het is als iemand steeds hetzelfde liedje zingt.

De zussenmeren is geschikt voor lezers van 9 tot 99 jaar en bevat nog meer puzzels dan deel 1. Uiteraard is het verhaal weer voorzien van prachtige illustraties van Kristel Steenbergen.