Hoe illustraties een boek tot leven brengen

15 maart, 2021


Over het schrijven van De Grote Race

Nadat ik in mei 2020 te horen kreeg dat De Grote Race uitgegeven zou worden, begon de zoektocht naar een geschikte illustrator.

Ik denk dat ik wel honderd websites bekeken heb, totdat mijn uitgever me een cover van Kristel Steenbergen liet zien. Ik was meteen verkocht. Kristel heeft een veelzijdige stijl die supergoed bij het boek past.

Gelukkig was Kristel ook meteen enthousiast. Samen hebben we besloten welke scènes nog beter zouden worden met een illustratie erbij.

Met behulp van de foto’s van mijn reis naar Taiwan ging Kristel aan de slag.

In de periode daarna kwamen de illustraties in groepjes binnen in mijn mailbox en met elke mail werd ik enthousiaster. Kristel heeft de essentie van het verhaal weten te vangen en alle karakters tot leven gewekt met haar prachtige tekeningen.

Een van mijn favorieten (hoewel ik eigenlijk niet kan kiezen) is haar tekening van de Taipei 101. Deze beroemde toren heeft 101 verdiepingen en was een tijd lang de hoogste toren ter wereld. De liften die je naar boven brengen, gaan met meer dan zestig kilometer per uur omhoog. Vanaf het observatiedek kun je over heel Taipei uitkijken. Je kunt het reuzenrad zien dat bovenop een winkelcentrum staat, de Maokong gondels die je vanaf de dierentuin hoog de bergen in brengen en in het donker kun je de lichtjes zien van de verschillende nachtmarkten.

Het uitzicht is adembenemend. Hoewel het personage dat Li en Nao hier ontmoeten, vindt dat zij zelf nog veel adembenemender is!

Hoe gaaf is deze mash-up van mijn foto en de tekening die Kristel gemaakt heeft!

Wil je alvast een kijkje nemen in de wereld van Li en Nao en meer plaatjes zien van de geweldige Kristel Steenbergen?

Klik dan op deze link:

https://mcusercontent.com/fdb10de0c7afa717ea3acb312/files/b3498816-7691-4d02-bc1d-9edf0a913f28/Fragment_nieuwsbrief.pdf

Vanaf 13 april is De Grote Race overal te koop.